Koetshuis

Koetshuis

Het Koetshuis deed begin twintigste eeuw dienst als paardenstal en als woonhuis voor de koetsier. Rond 1974 deed het Koetshuis al dienst als gastenverblijf voor tien personen. Inmiddels is het helemaal aan de wooneisen van deze tijd aangepast.

koetshuis-oud

Villa Eikhold en het Koetshuis, gebouwd in 1912, werden bewoond door Ir. Jan en Paula Koster. De villa werd daardoor ook ”Villa Koster” genoemd. Het Koetshuis, nu verscholen achter een grote heg, deed dienst als paardenstal en als woonhuis voor de koetsier.

Rond 1974 deed het Koetshuis al dienst als gastenverblijf voor tien personen, tot het in 1984 door de gemeente Heerlen afgekeurd werd als gastenverblijf.

Pas in 1990 werden onderhandelingen gestart voor een renovatie met als doel het Koetshuis geschikt maken als logiesverblijf tijdens het hoogseizoen met daarnaast vergader- en discussieruimte. Uiteindelijk werd het Koetshuis op 20 november 1993 feestelijk heropend. Tot op heden doet het Koetshuis dienst als overnachtings-plek voor maximaal acht personen. In het najaar van 2022 is het Koetshuis grondig gerenoveerd, met onder meer een compleet nieuwe keuken.

Het Koetshuis heeft op de begane grond woonruimte met open keuken tevens een grote badkamer en een tweepersoons slaapkamer zijn geschikt gemaakt voor mindervaliden. Op de eerste etage bevinden zich twee driepersoons slaapkamers.U bent tijdens uw verblijf in het Koetshuis naast uw eigen terras ook van harte welkom in de prachtige tuin van de villa.

koetshuis-1e-etage-01
Koetshuis-Beg-Grond-01-1

Interieur