Expositie bergfotografie

van 15 oktober tot 15 november 2021

In samenwerking met het 11e Dutch Mountain Film Festival presenteert Eikhold, de Natuurvriendenberghut van NIVON, een expositie van indrukwekkende bergfoto’s.

Klimgids en fotograaf Paul Lahaye is de curator van de fototentoonstellingen van het bergfilmfestival. Hij maakte voor Eikhold een selectie uit alle exposities van de afgelopen 10 jaar. Dit zijn de mooiste van de mooiste!

De tentoonstelling begint met vier mystieke foto’s die nog niets verklappen. In zwart/wit afgedrukt en met ongeveer dezelfde compositie vertellen ze een tijdloos verhaal van de bergen.
In de grote kamer aan de straatzijde gaat het over licht in bergen. Fotografie is schrijven met licht. Het ochtendlicht, de zon door de wolken, het indirecte licht tussen de rotsen en het Alpenglühen: het licht in de bergen heeft iets magisch.
De selectie in de achterkamer bestaat uit een aantal staande en liggende foto’s, die wijzen naar boven: omhoog, omhoog! Kenners kunnen de toppen benoemen!
Voor het trappenhuis koos de curator 10 foto’s die gaan over actie in de bergen. Hier zien we de mens die de eens zo woeste bergwereld tot haar speeltuin heeft gemaakt. Schijnbaar moeiteloos zweven, rennen, klimmen, fietsen en springen we rond in de mooiste natuur die we ons maar kunnen wensen.

Paul Lahaye
Paul is een gerenommeerd fotograaf van landschappen, bergsport en natuur. Daarnaast is hij een gecertificeerde Sportkletterlehrer bij het Tiroler Bergführerverband, gids voor sportklimroutes en geeft hij cursussen in de mooiste sportklimgebieden.

nl.paullahaye.com

www.lahayeclimbing.com

Van 15 oktober tot en met 15 november 2021
Dagelijks van 12.00 tot 16.00 uur en gratis toegankelijk

Foto header: Ruben Emanuel

in de slideshow foto's van Alex Buisse en Sean Vos.