Een berghut in Heerlen

verwacht je niet zo snel

Door een samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival is Eikhold nu ook de uitvalsbasis voor de Dutch Mountain Trail, de enige bergwandeltocht in Nederland. Daarmee kan Eikhold zich terecht de enige Natuurvriendenberghut van Nederland noemen.

Terugblik op het Dutch Mountain Film Festival

Eikhold omarmt de Dutch Mountain Trail als een echte wandeltopper die de kwalificatie van bergwandeltocht kan doorstaan. Het verbindt de ‘7 summits’ in de Euregio tot een tocht van 101 km. Zelf biedt Eikhold de trail aan als zesdaagse wandeltocht, waarbij overnacht wordt in de Natuurvriendenberghut en met een efficiënt busnetwerk alle plaatsen op de route in korte tijd bereikbaar zijn.

Natuurvriendenhuis Eikhold ontwikkelt een herkenbare plaats in de regio, als de plek waar natuurbeleving, cultuur en kunst centraal staan.

Dat heeft ook geleid tot  een heel effectieve samenwerking met culturele organisaties. Zo heeft de samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival op korte termijn geleid tot een praktische meerwaarde voor ieder. Het Dutch Mountain Film Festival is een internationaal festival met eigen Awards. Het was dit jaar november de 11e editie met speelplaatsen Aken en Heerlen als thuisplek.

In de samenwerking verzorgt Eikhold de overnachtingen van internationale gasten en bezoekers, is het de ‘after party’ ontmoetingsplek voor de internationale filmers en regisseurs. Tevens heeft de  kok het Bergsteigeressen verzorgt in de keuken van Eikhold. Bijzonder feestelijk was de uitreiking van de Awards waar onze gast Nicolo Bongiorno uit Milaan de internationale Climate Award gewonnen heeft voor de film Songs of the Water Spirits. De film speelt in Nepal waar het element water de invloed van het toerisme toont op de lokale gemeenschappen in het Himalyagebergte. Indrukwekkend en met vele facetten geeft deze documentaire inzicht in het steeds gedwongen verhuizen van de oeroude lokale gemeenschappen naar lager gelegen gebieden.

Artboard 1

Herbeleef DMFF#11 online van 1 december tot 10 januari

van 1 december 2021 tot 10 januari 2022: The Best of DMFF#11
films en intervies
€15

foto-expo-header-en-overzicht-foto-ruben-emanuel

Als bijdrage aan het Festival heeft Eikhold een tentoonstelling van internationaal gewaardeerde foto’s over de verschillende dimensies van de bergen, zoals licht, toppen en activiteiten in de bergwereld, georganiseerd.

Voor Eikhold is de relationele meerwaarde belangrijk om daarmee een eigen invulling te geven aan de kernwaarde van de Internationale Natuurvrienden. En de waardering laat zien dat de samenwerking gewaardeerd en herkend wordt!

Voor alle Nivon natuurvrienden is het een mooie beleving het festival nog online te kunnen bezoeken voor €15,00, van 1 december 2021 tot 10 januari 2022. Een mooie ervaring en besteding van momenten in de kerstvakantie. Bezoek online het Bergfilmfestival onder de titel ‘The Best of DMFF#11’! De openingsfilm en alle awardwinnende films. Maak digitale bergtochten, ervaar de spanning en uitdaging van de vele facetten van de bergwereld en luister naar de interviews met de filmmakers.

Van harte aanbevolen!