Activiteiten

Activiteiten

Wandelen met Eikhold:

Via Coriovallum

Dutch Mountain Trail

    06/10/2024 – 10/10/2024
    Villa Coriovallum Eikhold
viacoriovallum3

Via Coriovallum 12-16 mei 2024

€295,- (Niet-leden € 335,-)

VOL

Via Coriovallum 6-10 oktober 2024

€290,- (Niet-leden € 330,-)

VOL

Op zondag maken we kennis met elkaar en krijgen we informatie over de route onder het genot van koffie/thee met Limburgse vlaai.
Maandag, dinsdag en woensdag lopen we drie afstanden van ongeveer 17 km. Donderdag vertrek of wellicht een bezoek aan het Romeinse badhuis in het Thermenmuseum.

Inclusief: begeleiding door Marijke en Cor den Heijer, lakenset, koffie/thee+gebak, ontbijt, lunchpakket, diner en 2 consumpties per dag.

Info: cm.denheijer@online.nl; telefoon 071 54 11 767

Dutch Mountain Trail

Beleef het berggevoel in Nederland!

Natuurvriendenhuis Eikhold in Heerlen nodigt je van harte uit om het berggevoel in Nederland te komen beleven! Speciaal voor wandelliefhebbers die graag in de bergen vertoeven, zijn we in september en oktober 2021 met verschillende Dutch Mountain Trail-arrangementen gestart. We bieden groepsarrangementen van 3, 4 of 6 wandeldagen. Individueel de Dutch Mountain Trail lopen kan ook, boek de dagen die u wilt en vraag bij de receptie voor de fraaie wandelgids en de informatieset. Een uitkomst voor mensen die dichter bij huis willen blijven in deze dure tijden!

De uitdagende Dutch Mountain Trail (DMT) verbindt de ‘seven summits’, de zeven hoogste bergtoppen in Zuid-Limburg en de grensregio’s met Duitsland en België. De route is 101 kilometer lang en voert langs 'Alpen'weides, snelstromende beken en rotswanden en biedt steeds weer spectaculaire vergezichten. Op deze trail waan je je kortom in de bergen, maar dan dichtbij huis. De tocht start bij de Wilhelminaberg in Landgraaf en eindigt de laatste dag op de Observant in Maastricht. Vanaf de zeven toppen is ieder dal weer anders en verrassend.

Trajecten in groepsverband

Eikhold organiseert DMT-groepstrajecten of biedt onderdak aan deelnemers aan door anderen georganiseerde trajecten. Momenteel zijn alle groepstrajecten tot aan de herfst van 2024 volledig volgeboekt en bestaat er geen mogelijkheid om u aan te melden.

Op deze plaats zal bekend worden gemaakt wanneer weer aanmelding mogelijk is.

Individuele trajecten

Loop je liever individueel of met een maatje? Dat kan ook. De individuele trajecten zijn op basis van zelfverzorging, zonder begeleiding van een gids. Je kiest zelf welke dagen je wandelt op de Trail. Ook kan je natuurlijk de hele Trail lopen in 6 dagen.

De trajecten zijn te boeken op alle door jou gewenste data. Eikhold helpt je op weg met plattegronden naar de verschillende opstappunten, verder volg je de routebeschrijving zoals beschreven in de DMT-wandelgids, die verkrijgbaar is op Eikhold. Bij de groepsarrangementen is deze DMT-wandelgids ter waarde van € 19,95 inbegrepen.

Wandelen In Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland.

Nivon heeft 14 wandeltweedaagsen in het hele land die starten en eindigen bij een treinstation. Na de eerste dag overnacht je midden in de natuur in een natuurvriendenhuis. Je neemt zelf je eten mee, de rest staat voor je klaar. Je kunt zelf de wandeltweedaagse lopen, maar je kunt ook mee met een groep.

In alle natuurvriendenhuizen staat een bed voor je klaar en je kunt gebruik maken van ruime keukens met uitrusting en eetgerei, doucheruimtes, zitgelegenheid, terrassen en tuinen. Bekijk de routekaart en de routebeschrijving met informatie over wat er onderweg te zien is en waar er horeca is. En boek de overnachting in het natuurvriendenhuis.

WAndelen In Zuid-LimburG

Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland. De spraak is anders, de mensen zijn anders van aard, evenals de bouwwijze van huizen en hoven. Ook de natuur verschilt wezenlijk met de rest van Nederland. Om dit merkwaardige Zuid – Limburgse landschap te ontdekken is een wandeling een zeer geschikte mogelijkheid. Holle wegen tussen weelderig begroeide bermen, overschaduwd door elzenstruiken en hazelaars, voeren door een on-Nederlands heuvelachtig landschap, waarin beekjes sputteren en eeuwenoude kastelen verscholen staan.

OV Wandeltweedaagse Limburgs Heuvellan

Waan je in het buitenland in onze eigen Limburgse heuvels. Akkers en weilanden, oude boerderijen, kastelen en mergelgroeves. De volgende dag door stegelkes, langs knotwilgen, doornheggen en over holle wegen. Mooie dorpjes en adembenemende uitzichten.

De eerste dag (18,5 km) van NS-station Spaubeek naar Natuurvriendenhuis Eikhold (in Heerlen). De volgende dag (18,5 km) naar NS-station Schin op Geul.

wandelen-z-limburg-kl
T4T_Awards_2019_RGB-25

Parkstad Tourism for Tomorrow Award

Regio Parkstad Limburg is winnaar in de categorie ‘Beste Reisbestemming ter Wereld’ van de Tourism for Tomorrow Award 2016!

Tourism of Tomorrow Award

WTTC staat voor World Travel & Tourism Counsil en is gevestigd in Amerika. Deze wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme kiest ieder jaar o.a. de meest vooruitstrevende reisbestemming ter wereld. Nog nooit is Nederland voor een WTTC Award genomineerd, laat staan een regio in Nederland als beste reisbestemming. Parkstad Limburg, Zuid-Limburg, heel Limburg is trots!

Eikhold stempelplaats van Via Coriovallum

Via Coriovallum is een nieuwe wandel- en pelgrimstocht in Zuid-Limburg. De route is totaal 90 km en volgt allerlei pelgrimspaden. Hoe veel je van de route wilt doen en hoe lang je er over doet bepaal je zelf. De wandeling kan worden opgesplitst en ook kun je kiezen voor een rondleiding vanaf een zelf gekozen startpunt. Langs de route zijn er voldoende rustpunten. Je kunt een pelgrimspaspoort bestellen en op diverse plaatsen onderweg zijn stempels te krijgen, nu ook op Eikhold.