Activeiten & attracties

Naast de mogelijkheid om te overnachten biedt Eikhold ook regelmatig speciale activiteiten aan, zowel voor groepen als voor individuen.

Via Coriovallum 14-18 mei 2023 en 8-12 oktober 2023

mei: € 275,- / oktober €270,- (Niet-leden € 310,-)

VOL, momenteel alleen plaatsing op wachtlijst mogelijk

Op zondag maken we kennis met elkaar en krijgen we informatie over de route onder het genot van koffie/thee met Limburgse vlaai.
Maandag, dinsdag en woensdag lopen we drie afstanden van ongeveer 17 km. Donderdag vertrek of wellicht een bezoek aan het Romeinse badhuis in het Thermenmuseum.

Inclusief: begeleiding door Marijke en Cor den Heijer, lakenset, koffie/thee+gebak, ontbijt, lunchpakket, diner en 2 consumpties per dag.

Info: cm.denheijer@online.nl; telefoon 071 54 11 767

viacoriovallum3
kerken-en-kast

Wandelen naar Kerken en Kastelen 12-15 december 2022

€ 200,- (Niet-leden € 230,-) - maximaal 20 deelnemers

VOL, momenteel alleen plaatsing op wachtlijst mogelijk

Op maandag wachten we op jullie onder het genot van een kopje koffie/thee met Limburgse vlaai tot uiterlijk 14:00 uur, zodat we dan al een eerste wandeling naar Kasteel Ter Worm kunnen maken. Ook bezoeken we kasteel Hoensbroek en de prachtige kerk in Houthem–St.Gerlach via een mooie tocht in het Geuldal en op de slotdag sluiten we af met een bezoek aan het Slot Schaesberg.
De dagwandelingen zijn niet langer dan 14 km.

Inclusief: lakenset, koffie, thee, gebak, ontbijt, lunchpakket, diner en 2 consumpties per dag (exclusief vervoer en museumkosten)

Info: cm.denheijer@online.nl; telefoon 071 54 11 767

Wandelen In Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland.

Nivon heeft 14 wandeltweedaagsen in het hele land die starten en eindigen bij een treinstation. Na de eerste dag overnacht je midden in de natuur in een natuurvriendenhuis. Je neemt zelf je eten mee, de rest staat voor je klaar. Je kunt zelf de wandeltweedaagse lopen, maar je kunt ook mee met een groep.

In alle natuurvriendenhuizen staat een bed voor je klaar en je kunt gebruik maken van ruime keukens met uitrusting en eetgerei, doucheruimtes, zitgelegenheid, terrassen en tuinen. Bekijk de routekaart en de routebeschrijving met informatie over wat er onderweg te zien is en waar er horeca is. En boek de overnachting in het natuurvriendenhuis.

WAndelen In Zuid-LimburG

Zuid-Limburg bezit in geologisch en landschappelijk opzicht onmiskenbaar een eigen identiteit. Men waant zich al min of meer in het buitenland. De spraak is anders, de mensen zijn anders van aard, evenals de bouwwijze van huizen en hoven. Ook de natuur verschilt wezenlijk met de rest van Nederland. Om dit merkwaardige Zuid – Limburgse landschap te ontdekken is een wandeling een zeer geschikte mogelijkheid. Holle wegen tussen weelderig begroeide bermen, overschaduwd door elzenstruiken en hazelaars, voeren door een on-Nederlands heuvelachtig landschap, waarin beekjes sputteren en eeuwenoude kastelen verscholen staan.

OV Wandeltweedaagse Limburgs Heuvellan

Waan je in het buitenland in onze eigen Limburgse heuvels. Akkers en weilanden, oude boerderijen, kastelen en mergelgroeves. De volgende dag door stegelkes, langs knotwilgen, doornheggen en over holle wegen. Mooie dorpjes en adembenemende uitzichten.

De eerste dag (18,5 km) van NS-station Spaubeek naar Natuurvriendenhuis Eikhold (in Heerlen). De volgende dag (18,5 km) naar NS-station Schin op Geul.

wandelen-z-limburg-kl
T4T_Awards_2019_RGB-25

Parkstad Tourism for Tomorrow Award

Regio Parkstad Limburg is winnaar in de categorie ‘Beste Reisbestemming ter Wereld’ van de Tourism for Tomorrow Award 2016!

Tourism of Tomorrow Award

WTTC staat voor World Travel & Tourism Counsil en is gevestigd in Amerika. Deze wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme kiest ieder jaar o.a. de meest vooruitstrevende reisbestemming ter wereld. Nog nooit is Nederland voor een WTTC Award genomineerd, laat staan een regio in Nederland als beste reisbestemming. Parkstad Limburg, Zuid-Limburg, heel Limburg is trots!

Eikhold stempelplaats van Via Coriovallum

Via Coriovallum is een nieuwe wandel- en pelgrimstocht in Zuid-Limburg. De route is totaal 90 km en volgt allerlei pelgrimspaden. Hoe veel je van de route wilt doen en hoe lang je er over doet bepaal je zelf. De wandeling kan worden opgesplitst en ook kun je kiezen voor een rondleiding vanaf een zelf gekozen startpunt. Langs de route zijn er voldoende rustpunten. Je kunt een pelgrimspaspoort bestellen en op diverse plaatsen onderweg zijn stempels te krijgen, nu ook op Eikhold.